Azerbejdžanski FM, predsjednik Turske Akademije eye co-op, pobjeda Karabaha

Foto Ministar Vanjskih poslova Jeyhun Bayramov i Međunarodnih Turskom Akademiji Predsjednik Darkhan Kydyrali razgovarali akademiji je ulogu u saradnji Turskom država u obrazovanje, nauka i kulture sfere i pobedu u 44-dan rata, Vanjskih Poslova prijavio na novembar 11.

Sastanak je održan na marginama sastanka ministara vanjskih poslova Turkičkog Vijeća održanog 11.novembra u Istanbulu.

Bayramov je jako cijenio aktivnosti Turkijske akademije i njenu ulogu u saradnji između država Turkić u oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

On je izrazio zadovoljstvo završetak proces potpisivanja relevantno multilateralnim dokumente o Turskom Akademiji. Bayramov je izrazio uvjerenost da će organizacija u narednom periodu biti aktivnija, a Azerbejdžan je spreman pružiti bilo kakvu podršku u tom pravcu.

Predsjednik Međunarodnog Turskom Akademiji Darkhan Kydyrali prenio čestitam na prvu godišnjicu pobjedu stekao u Karabah nakon 44-dan rat s Armenskim u 2020.

On je rekao da je ta pobjeda uobičajena pobjeda cijelog turkijskog svijeta. On je također Azerbejdžanu zahvalio na visokom nivou podrške obezbijeđenoj organizaciji i obavijestio o tekućim i planiranim projektima.

Darkhan Kydyrali predstavljena Bayramov Kurana, prvi preveo u drevnim Turskom jezik u 10 stoljeća, za vrijeme Karakhanid države, i objavio u Turskom Akademiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.