Knjige da se izgube u vanzemaljskoj romansi

Književnost otvara svjetova da mi to nikada nismo sjetili život i to je to više od čitanja, čitanje nas vodi do iskustva kroz svoje likove na prica napisana u svoje stranice. I to nije samo nejasno iskustvo, već i red Filozofskog dolaska da nas preobrati uz estetiku. Ovo su najbolje romansu knjige da se izgubio u dušo ljubavi, koje bi trebalo da pročitate bar jednom u životu.

Kada otvorimo stranice knjige da se ubacimo u paragrafe, ništa više nije isto. Mašta odigrava svoju ulogu i malo po malo drugačiju konstrukciju, pojavljuje se ono što nismo znali ranije. To je ispred estetske iskustva da stavljeni smo u cipele od likovi, kada čitaš knjigu ne samo da pročitam priču, ali pročitala si sebe.

Romantična literatura
Romansa je dio literature još od drevnih vremena, možda zbog potrebe ljudskog bića da osjeti ljubav prema paru. Međutim, nema mnogo zapisa postigli naslov za romantiku kult knjige, ali postoje i tako vrijedno da treba da čitam ih bar jednom u životu.

Od tragedije velike Shakespeare, da knjige o modernim vremenima koje su postale radi obožavanja, predstavljamo najbolji knjige na romansu koja bi trebalo da pročitate bar jednom u životu.

Mora-vidjeti knjige ljubavi i romantike
Romeo i Julija
Nismo mogli započeti popis s drugom knjigom osim s ovom. To je najveća romantična priča svih vremena, možda već savršeno znaš priču. Pitanje je, jesi li ga pažljivo pročitao? Mogao bi se iznenaditi narativnim načinom na koji nas Shakespeare vodi od najdublje ljubavi do najvećeg očaja.

Orkanski Vrhovi
Emily Brontë, iako je 1847. objavljena priča o orkanskim visinama još uvijek je na snazi i odmah će vas uhvatiti, uvjeravam vas. To je mešavina romanse i misterije koja menja periode tenzija sa intenzivnim osećanjima.

Ljubavi i drugim demonima
Od velike je Gabriel García Márquez, to nije obična ljubavna priča, naprotiv, to mjesta razdvojena elemente u pandorinu kutiju to rezultat u velikoj literatura posao. Sa veoma kontraverzna priče, iako je očaravajuće, pročitajte ga bar jednom u životu.

Budalaštine zločeste djevojke
U reči dobitnik Nobelove Nagrade, Mario Vargas Llosa, to je “istraživanje ljubavi, odvojena od sve romantično mitologiji to uvijek prati”” To detalje četiri dekade romantike, odvajanje i okupljanja između par ljubavnika u burne političke i društvene promjene.

Oduzmi mi život
Do pisac I Mastretta, to je roman to je prošla kroz sve vrste kritike, od onih negativne onima koji podržavaju Mastretta je vizija. Istina je da Arrancame la vida govori ljubavna priča između mladu ženu po imenu Catalina i njen muž Andres Ascencio, u sred rekonstrukcija post-revolucije Meksiko. Tema feminizam možda neće biti eksplicitne, ali će biti u centralnoj faktor u priču, koju je kritikovao u više navrata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.