Luka Baku povećava promet tereta za 21 pct u 3Q 2021

Tovar Azerbejdžanske Luke Baku povećan je za oko 21% u prva tri kvartala od 2021.

Luke, koji je važan dio Trans-Kaspijskom Međunarodni Transportne Rute, imao ukupno prevoz obima više od 4.2 miliona tone u devet mjeseci 2021. Trebalo bi naglasiti da je tokom istog perioda prošle godine Luka prevozila preko 3,5 miliona tona tereta.

Najveći rast ovog perioda je zabilježen za suhe transportne rampe. Tako je, obim suv teret prebačeni u luci u januaru-septembar tekuće godine premašio 856,000 tona, što je za 69% više u odnosu na razdoblju od prošle godine.

Broj kontejnera transportiranih u luci Baku također se povećao u odgovarajućem periodu i iznosio je 30.774 TEUs.

Još jedno značajno povećanje zabilježeno je u obimu transporta naftnih i naftnih proizvoda u dubandi naftnom terminalu. Stoga je obim izvoza nafte i nafte u prvih devet mjeseci 2021.povećao skoro tri puta i premašio 1 milion tona.

Luka Baku nalazi se u alatu na raskrsnici dva glavna transportna koridora – Istok-Zapad i Sjever-Jug. Luke Baku služi kao major intermodal distribuciju čvor, ali također će zaposliti integralnog razvoj model koji uključuje luku aktivnosti, povezani zone, Alat grad, i razne transport i ne-transport projekata.

Trebalo bi naglasiti da je ta jedinica od 20 stopa za ekvivalent (TEU) nepotpuna jedinica kargo kapaciteta, koja se često koristi za teretne brodove i kontejnerske luke. To je zasnovan na disk od 20 metara dugo (6.1 m) intermodal kontejner, standard veličine metalnoj kutiji to se može lako prebačen između različitih načina prijevoza, kao brodove, vlakovima, i kamiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.