SOCAR, BP oči dalje zajedničke projekte

Azerbejdžan je Naftne Kompanije, Predsjednik Rovnag Abdullayev i TLAK Glavni Izvršni Bernard Looney razgovarali o mogućnosti za dalji ubrzanje broj zajedničkih projekata, tokom sastanka na novembar 11.

Stranke su posebno razgovarale o daljnjem ubrzavanju zajedničkih projekata, usmjerenih na osiguravanje održivog razvoja postojećih oblasti. Oni su također razgovarali o pitanjima poput zajedničkih napora na otkrivanju novih oblasti i efikasnom radu gasovoda.

Naglašavajući važnost sastanka između predsjednika Azerbejdžana Ilhama Aliyeva i predstavnika BP-a, Abdullayev je govorio o pozitivnoj dinamici odnosa između dviju kompanija.

Naglašeno je da je održavanje opredijeljenosti ka tom partnerstvu i postizanju uspješnih rezultata pokazatelj optimalnog strateškog pristupa i djelotvornih zajedničkih akcija.

Strane naglasila da završetak za SOCAR i TLAK veoma kompleksne i veliki projekat, tako kao u Južnoj Gas Hodniku, na vrijeme, sa visoke kvalitete i nisku cijenu smatra međunarodni primjer.

PRITISAK DIREKTOR Looney je rekao da su odnosi, između kompanije i SOCAR smo bili jako bliski, i plodan, dodaje da saradnje model stvorio zajednički napori je razvijao na najvišem nivou.

On je zapazio da su uspješni nastavak tursko-Chirag-Guneshli projekat za skoro 30 godina, Šah Deniz projekat za 20 godina, i proizvodnju četiri milijardi barela nafte ispod Ugovor Stoljeća. opisao je projekte kao živu manifestaciju mirne i plodne suradnje.

Predsjednik TLAK je izrazio odlučnost nastaviti poslovni odnos, da se održi i povećanje proizvodnje, i da nastave napori da istražujem nove oblasti.

Looney je u dvodnevnoj planiranoj radnoj posjeti Azerbejdžanu. 11. studenog Looney je upoznao Predsjednika Aliyeva. Oni su razgovarali o razvoju događanja u BP-ovoj firmi s naftom i gasom u regionu. On je ponovio TLAK je obaveza da Azerbejdžan i regionu, dijele kompanije planove za dugoročnu partnerstvu i njegovu namjeru da istražuje nove mogućnosti za saradnju u energije tranziciju, uključujući obnovljivu energiju projekte u regionu.

Trebalo bi naglasiti da su BP i njegovi partneri potpisali prvi sporazum o podjeli proizvodnje Azerbejdžana sa SOCAROM 1994.godine, u cilju razvoja azerbejdžanskih, Chiraga i guneshlija (ACG). Proizvodnja u sklopu tog sporazuma otpočela je 1997, a od tada je iz tih polja proizvedeno preko četiri milijarde barela nafte.

Partneri SOCAR i ACG potpisali su izmjene i revidirane psi za produženje sporazuma do kraja 2049.

SOCAR i TLAK surađivati u razvoju Šah Deniz gas kondenzata terenu, kao i Baku-U-Ceyhan i Jugu Gas Koridor cjevovoda. Nedavno, suradnja između dve kompanije proširila zbog nova istraživanja projekte u Shafag-Asiman oblasti, kao i u plitak vode Absheron Poluotoka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.