U zajedničkim projektima razgovarano je s njemačkim Juniperom

Azerbejdžansko Ministarstvo energetike i Njemačka kompanija Unper razgovarali su o projektima koji se provode u Azerbejdžanu uz učešće te kompanije.

Rasprava je došlo tokom sastanka između Ministar Energetike Parviz Shahbazov i članovi delegacija je dovelo do Uniper Stariji Potpredsjednik Uwe Fip na 4 novembra.

Tokom sastanka, stranke razgovarali o sprovođenju status projekta, kompanija je skorije aktivnosti upute globalno, projekata provode u različitim zemljama i iskustva na terenu vodonika energije koristiti.

Strane razmjenu mišljenja o temama poput energije tranzicije u svijetu, u trenutnoj situaciji na gas tržišta, vodonik proizvodnju, prijenos i skladište tehnologija, ugljen uhvatiti i skladište tehnologije. Osim toga, oni su je naglasio važnost raznolikost izvore energije i važnu ulogu prirodnog plina u tranzicije u pozadini energije tranziciji.

Govoreći o projekte i planovi za budućnost provesti u zeleno energetsko polje republike češke, stranke naglasio da foto odjelu na Kaspijskom Moru je bogat u naftu i benzin resursa, kao energija vetra potencijal.

Naglašeno je da se razvija mapa puta za upotrebu priobalnih energetskih potencijala vjetrenjača u Azerbejdžanu. Izgledi za proizvodnju i izvoz zelene moć, zeleno vodika, zeleno amonijak na račun ovaj resurs u budućnosti, i pripremi za međunarodne saradnje da bi studija mogućnosti u ovom pravcu si zapazio.

Trebalo bi naglasiti da je trgovinski preokret između Azerbejdžana i Njemačke u 2020.godini iznosio 817,5 miliona američkih dolara. Pored toga, trgovinski preokret između dviju zemalja iznosio je u januaru-2021 miliona američkih dolara u iznosu od $714,2 miliona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.