Kako izabrati održivo odredište, koje je najbolje na svijetu.

Ako volite da putujete, ali i da se brinete za okolinu, savršenstvo je kako izabrati održivo odredište? Nije toliko komplikovano, sve dok pratite ove smjernice da bi izabrali najbolje održive destinacije na svijetu.

Putovanje je nevjerovatno iskustvo, izjavio je Mark Twain:”putovanje je vježba s fatalnim posljedicama po predrasude, netoleranciju i uskogumnost”. I iako znajući nova mjesta i prolazi kroz nova iskustva je jedan od najboljih načina da nahranite duše, to takođe ima svoje zatvorenike.

Uticaj na životnu sredinu izazvana globalnim turizam je veoma veliki, prema istraživanju Svijet Turizam Organizacija (un-ova) objavio u Prirodi Klimatske Promjene, karbonski otisak od turizma globalno će doći do 6,500 milijuna tona CO2 do 2025 ako mi ne pretvoriti naš navike. Iz tog razloga, vrlo je važno da usvojimo nove načine doživljava naša putovanja i pored šire nam vidike, mi ćemo se brinuti o planeti.

Šta je održivo odredište i kako izabrati jedno?
Sada kada znamo da moramo izabrati drugi načini da znam nova mjesta, suočeni smo s pitanje par izvrsnost: Kako odabrati održiv odredište? Što je održivo odredište?

Održivost je direktni odnos između socijalnih i ekoloških procesa koji stremi ka ispunjavanju ljudskih potreba bez utjecaja na prirodne ekosisteme i ekološki kvalitet. Stoga, održiv odredište odnosi na turističke sajt koji provodi prakse da održi ravnotežu prirodnih resursa i tako smanjiti uticaja kada je na odmoru.

Od sada, vrlo ozbiljno izaberi destinacije i vježbat ćeš odgovoran turizam.

Odakle početi? Možete početi sa traženjem zelenih etičkih odredišta. Uradićeš ovo istražujem mjesta ti bi voleo da posetiš i uči više o okolišu politika pod kojima su upravlja. Postoje različite vrste sertifikat da garantujem dobro ekološki praksi, tako da vidi za smeštaj u lokacija koje su uvjerenja i koristio obnovljivu energiju, to se pobrinuti za prirodnim resursima, to promoviše recikliranje i ispravi raspolaganju organske i neorganske otpada. Osim što vam nudim organsku hranu i promoviram poštovanje prema prirodi i lokalnoj kulturi.

Nemoj se previše uzbuditi, ima puno turističkih destinacija s tim karakteristikama, tako da zabava neće nedostajati. U svakom slučaju, ovdje je lista najboljih održivih turističkih destinacija na svijetu da nastaviš proširivati svoj um

Najbolje održive destinacije za posjetu
Palanga
Republika Palau, koja se nalazi u Okeaniji, daleko je održiva turistička destinacija svijeta. To je prva država na svijetu da promenim svoje zakone za zaštitu okoline. U stvari, lansirali su inicijativu zove “Palau Guštera” kroz koje turista koji ulaze u zemlju, mora potpisati pasoš u koji počine da se ponašaš u ekološki odgovoran način tokom boravka na ostrvu.

U mjere ovog ostrva uključuju zabrani prodaju toksični sunscreens za grebena, na isti način zabranjeno je za zbirku suvenira morski život kao što su čahure.

Barter Island
Portugal je dom ovih prelijepih otoka lociranih u Atlantskom oceanu i posvećuje svoje najveće napore na očuvanju mora. Ukupno ima 12 nautičkih milja podijeljenih u 33 marine oblasti koje su pod zaštitom Azores otoka. To je prva oblast pomorske zaštite na celom Atlantiku, koja pomaže u očuvanju ovih ekosistema toliko bitnih za našu planetu.

Vail
Planinsko područje Vaila u Koloradu, SAD, je poznato među ljubiteljima skijanja. Priznat je kao prva održiva planinska destinacija na svijetu. To je jedno od najzelenijih mjesta etički govoreći, jer ima vrlo jaku inicijativu u promoviranju reciklaže.

Ovaj grad snova među planinama, ima projekat da postane nulti grad otpada do 2030.godine. Eliminirali su upotrebu plastičnih plastičara, uz stvaranje centara za reciklažu. Cela zajednica je umešana u ovaj zeleni projekat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *